Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Na Rail Business Days
ukáží první bateriový vlak

 Pražské metro důstojně
oslavilo 50 let provozu

 Pardubice od Škody koupily
další trolejbusy 32Tr

 Táborští strojvedoucí
se školí na RegioFoxech

Budějovičtí chtějí nahradit polovinu trolejbusů

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Až 35 nových nízkopodlažních trolejbusů s klimatizací by mělo v následujících letech vyjet v jihočeské metropoli. Dopravní podnik připravuje výběrové řízení na zakázku v hodnotě 665 milionů korun...

Nákup nových trolejbusů umožní českobudějovickému dopravnímu podniku vyřadit poslední trolejbusy typu 15Tr, ale i modernější vozy typu 25Tr... 


Trolejbusy typu 15Tr pravděpodobně příští rok dojezdí (16. srpna 2021, Vlčoun/Filip Vlček)

Dopravní podnik města České Budějovice aktuálně připravuje výběrové řízení na pořízení 35 nových parciálních trolejbusů. Potvrdila ti tisková mluvčí dopravního podniku Barbora Fišer s tím, že konkrétní požadavky budou součástí zadávací dokumentace výběrového řízení. "Samozřejmě ale lze uvést požadavky jako nízkopodlažnost, dvoučlánkové provedení pro zajištění adekvátní kapacity k nahrazovaným vozům, přídavný bateriový pohon či vybavení klimatizací v salonu pro cestující i kabině řidiče," uvedla Fišer.

V zadávacích podmínkách budou i další parametry, které dopravní podnik považuje za standardní pro zajištění kvality a komfortu přepravy cestujících. "Předpokládaná hodnota investice je 665 milionů korun. Při jejím uskutečnění počítáme se spolufinancováním z dotačních titulů zaměřených na udržitelnou mobilitu a veřejnou dopravu," dodala tisková mluvčí s tím, že s průběžnou obnovou vozového parku se samozřejmě při následných investicích počítá i v případě autobusů.


Nové vozy nahradí o trolejbusy typu 25Tr (16. srpna 2021, Vlčoun/Filip Vlček)

Trolejbusovou dopravu v Českých Budějovicích nyní zajišťuje 56 trolejbusů, z tohoto počtu je 9 vozidel typu 15Tr a 15TrM vyrobených v letech 1990 až 2003. "V současnosti trolejbusové linky obsluhované vozidly dopravního podniku umožňují za standardních podmínek provoz všech trolejbusů včetně těch bez přídavného bateriového pohonu," poznamenala Barbora Fišer s tím, že vozidla typu Škoda 15Tr a 15TrM tak je možné potkat na linkách číslo 2, 3, 5, 8 a 9, a dále na nočních linkách číslo 53 a 59.

Po nahrazení a vyřazení posledních vozidel typu 15Tr a 15TrM se stane vozový park městské dopravy plně nízkopodlažní. Jenže vyřazením legendárních patnáctek to neskončí. "Novými trolejbusy plánujeme nahradit také část vozidel typu 25Tr Irisbus, které Dopravní podnik města České Budějovice zařazoval do vozového parku průběžně v letech 2005 až 2012," nastínila dopady obnovy vozového parku tisková mluvčí. Trolejbusy stejného typu v minulých letech například vyřazoval brněnský dopravní podnik, který je následně odprodal Dopravnímu podniku města Ústí nad Labem. 


Některé patnáctky pochází i z let 1990 a 1991 (16. srpna 2021, Vlčoun/Filip Vlček)

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!