Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Nová linka spojuje ČR s Německem a Polskem

LIBERECKÝ KRAJ - První cestující svezla o uplynulém víkendu speciální autobusová linka číslo 691. Ta na své 66 kilometrů dlouhé trase třikrát denně překročí pětkrát státní hranice České republiky, Německa a Polska.

Od vlaků ze Zittau je možné jet přes Bogatyniu, Frýdlant, Raspenavu, Nové Město pod Smrkem až do letoviska Świeradów Zdrój...


Nová autobusová linka při představení novinářům (30. července 2020, KÚ Libereckého kraje)

Jedna ze zastávek je přímo pod dolní stanicí lanovky k chatě pod Stógem Izerskim, který je ideálním východiskem pro cesty do Jizerských hor a odkud je to překvapivě blízko na Smrk a dále z kopce na vlak do Nového Města pod Smrkem nebo do Bílého Potoka. Na vlak do Harrachova je to přes Velkou Jizerskou louku a Orle přijatelných 21 kilometrů, přes Smrk, Smědavu na autobus do Bedřichova je to téměř 25kilometrů. Po skončení výluky na Frýdlantsku po 23. srpnu má linka navazovat na vlaky od Liberce v Raspenavě a nabídne turistům alternativu k oblíbené autobusové lince 650 z Frýdlantu na Smědavu. Z opačné strany linka nabízí spojení hostům z lázní Swieradów na Frýdlantský zámek, do Bogatynii a do Zittau, kde je možné pokračovat parním vlakem až do Žitavských hor. 

Start linky byl původně naplánován na 6. června 2020, ale vzhledem k uzavřeným hranicím za nouzového stavu nebylo jisté, zda linka v roce 2020 vyjede. "Rozhodnutí o tom, že letos linku rozjedeme, padlo až na koci června. Velmi nám pomohl fakt, že start linky bude možné financovat z finančních prostředků projektu Trans-Borders spolufinancovaného Evropskou unií z programu Central Europe," řekl Jan Sviták, náměstek hejtmana Libereckého kraje. Dopravce ČSAD Liberec, který linku provozuje, obdržel povolení začátkem července 2020.

Víte, že...
...na lince bude platit do neděle 22. listopadu 2020 speciální tarif?
...z Hrádku a ze Zittau do Świeradówa Zdróje cestující zaplatí 2EUR/8PLN/50CZK?
...z Bogatynii, z Frýdlantu či Raspenavy tamtéž cestující zaplatí 1 EUR/4PLN/25 CZK?
  (zdroj: Krajský úřad Libereckého kraje).


Linka spojuje ČR s Německem a Polskem (30. července 2020, KÚ Libereckého kraje)

Krajský koordinátor veřejné dopravy jako jeden z 15 projektových partnerů z 5 zemí je zapojen do projektu Trand-Borders. Hlavním partnerem tohoto projektu je Saské ministerstvo hospodářství, práce a dopravy a cílem je propojit evropské příhraniční periferní oblasti s hlavními dopravními trasami. Jedním z výstupů projektu je právě autobusová linka číslo 691, kterou KORID LK připravoval společně s partnery z dopravního svazu ZVON ze sousední saské Horní Lužice, se Zemským okresem Görlitz a s městy Bogatynia a Świeradów Zdrój.

Víkendová linka 691 se od začátku připravovala souběžně s prodloužením stávající polské linky Bogatynia - Porajów do Zittau. Tato linka 831a polského dopravce F.H.U. Bielawa, která zahájila provoz do Zittau také 1. srpna, zajišťuje každodenní spojení Bogatynii s Zittau s několika zastávkami na cestě. Obě linky se vzájemně doplňují, linka 691 jako víkendová expresní s minimálním počtem zastávek prodloužená přes Frýdlantsko až do Świeradówa Zdróje. Linka 831a slouží jako každodenní obslužná linka, která by mohla být v příštích letech prodloužena o 11 kilometrů z Bogatynii až do Frýdlantu. Tím by se regionu vrátilo spojení, které do doby před rokem 1945 zajišťovala úzkorozchodná železnice Frýdlant - Zittau.


Přeshraniční linka přiláká do kraje nové turisty (30. července 2020, KÚ Libereckého kraje)

Liberecký kraj teď

zdroj: http://www.anetliberec.org/

zdroj: http://www.anetliberec.cz/

Počasí Liberec - Slunečno.cz

Redakce Liberec:

207 liberecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- liberecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!