Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Táborští strojvedoucí
se školí na RegioFoxech

 Nástup předem se osvědčil,
tržby v Ústí stouply

 Ostravská MHD velkolepě
oslaví výročí 130 let

 Do pěti let by mohly vyjet
tramvaje do Komořan

Ostrava ztrojnásobí počet vozidel s kamerami

OSTRAVA - Dopravní podnik Ostrava v letošním roce výrazně zvýší počet kamerových systémů v tramvajích, trolejbusech a autobusech. Kromě toho navíc zaměstná další dvě desítky asistentů přepravy.

Vyplynulo to z informací, které zazněly na páteční tiskové konferenci. Například policie poptává záznamy téměř co druhý den...


Kamery v jedné z ostravských tramvají (8. dubna 2016, Ondra Kašpárek).

"K tomu ztrojnásobení do konce roku 2018 je potřeba ještě zmínit další zásadní skutečnost. Každé nové vozidlo, které v budoucnosti Dopravní podnik Ostrava zakoupí, už bude mít kamerový systém zabudovaný automaticky. Jinými slovy počet kamerových systémů v našich vozidlech poroste i v dalších letech s cílem mít v roce 2022 kamery v každém vozidle," vysvětlil generální ředitel a předseda představenstva dopravního podniku Daniel Morys.

První žádost o kamerový záznam přišla v listopadu roku 2016. V současnosti si policie vyžádá průměrně až čtrnáct záznamů měsíčně, což je oproti loňsku téměř dvojnásobný počet. Kamery ve vozidlech fungují navíc v HD rozlišení, jsou tedy využitelné i k objasňování trestných činů. "Od zavedení kamerového systému jsme zaznamenali výrazný pokles trestné činnosti v prostředcích MHD. Část pachatelů se dokonce po zveřejnění těchto záznamů přihlásí na policii sama," řekl Antonín Řezníček, zástupce ředitele Městského ředitelství policie Ostrava.


Kamery zaznamenávají záznamy v HD rozlišení (8. dubna 2016, Ondra Kašpárek).

Od loňského roku Dopravní podnik Ostrava ještě zintenzivnil spolupráci s Městskou policií Ostrava. Strážníci doprovázejí asistenty přepravy, hlídkují na hlavních přestupních bodech a pravidelně doprovázejí vybrané noční spoje. Strážníci se do projektu asistentů přepravy zapojili vcelku rychle a naplno.

"Každou jejich trojici doprovázejí vždy dva naši strážníci. Jak kvůli bezpečnosti samotných asistentů, tak kvůli bezpečnosti všech cestujících na dané lince," popsal zástupce ředitele pro operační a krizové řízení Městské policie Ostrava Richard Váňa. Počty asistentů přepravy navíc plánuje dopravní podnik i nadále zvyšovat. "Už teď jich máme 38, zhruba v 10 skupinách. Do konce roku plánujeme celkem 59 asistentů přepravy, abychom mohli denně nasadit až 15 skupin," doplnil ředitel ostravského dopravního podniku Daniel Morys.


Tramvaje s kamerovým systémem musí být označeny (8. dubna 2016, Ondra Kašpárek).

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!