Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Brno eviduje 45 milionů
transakcí Pípni a jeď

 Pardubická MHD je zcela
pod dohledem kamer

 Jedna kolej na Branickém
mostě je už funkční

 Plzeňany začaly vozit nové
kloubové Solarisy

Zlínská MHD se letos integruje do systému IDS

ZLÍNSKÝ KRAJ - Nastoupit do trolejbusu v Otrokovicích, dojet do Zlína a odtud jet na jednu jízdenku například do Vsetína již brzy nebude fikce. Kraj i města Zlín a Otrokovice se domluvily na vzájemné spolupráci. 

Do konce roku by tak měl vzniknout jednotný tarifní systém, který v kombinaci s novým odbavovacím systémem v MHD celou situaci urychlí...


Ilustrační foto (27. května 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Cestování s přestupy bude ve Zlíně a Otrokovicích jednodušší. V budoucnu bude cestujícím na krajské vlaky, autobusy a tamní městskou hromadou dopravu stačit pouze jedna jízdenka. Umožní to společný tarifní systém, který by měl začít fungovat do konce letošního roku. To je cílem dohody o spolupráci, kterou 1. února podepsali za Zlínský kraj náměstek hejtmana Radek Doležel, primátor města Zlína Jiří Korec a starostka Otrokovic Hana Večerková.

Integrace veřejné dopravy MHD Zlín - Otrokovice do systému Integrované dopravy Zlínského kraje přinese jednotné jízdní doklady, jednotný způsob odbavení i jednotné ceny. "Podpis dohody je prvním krokem k tomu, abychom se s oběma městy domluvili na společných tarifních a odbavovacích principech, které umožní cestování na společný jízdní doklad jak krajskými linkami, tak městskou hromadnou dopravou na území Zlína a Otrokovic. Už letos začne jako společná platforma fungovat nová mobilní aplikace pro placení jízdného," uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Radek Doležel.


Ilustrační foto (27. května 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Před spuštěním společného tarifního systému bude potřeba provést úpravu odbavovacích zařízení ve vozidlech tak, aby všichni dopravci mohli přijímat nejen platební karty a jejich ekvivalenty, ale také stávající karty Zlínského kraje. "Snahou hejtmanství je integrace všech MHD v regionu do systému Integrované dopravy Zlínského kraje. Od července loňského roku je plně integrovaná MHD v souměstí Uherské Hradiště - Staré Město - Kunovice, na jaře letošního roku dojde k integraci MHD ve Vsetíně. S městem Kroměříž kraj chystá podpis obdobné deklarace v nejbližších týdnech," dodal Doležel.

Integrované dopravní systémy fungují ve většině krajích. Na jednu jízdenku je možné jezdit městskou hromadnou dopravou i vlakem nejdéle v Praze a Středočeském kraji, kde je v současné době nejrozvinutější systém integrované dopravy. Mezi dalšími kraji, které na rozšíření působnosti integrovaného dopravního systému pracují, je například Jihočeský či Karlovarský kraj a kraj Vysočina. 


Ilustrační foto (18. prosince 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!