Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Všebořickou vozovnu si prohlédly stovky lidí

ÚSTÍ NAD LABEM - Stovky Ústečanů si v sobotu nenechaly ujít tradiční Dětský den otevřených dveří. Dopravní podnik města Ústí nad Labem areál všebořické vozovny zpřístupnil od 10.00 do 16.00 hodin. A nabídl velmi bohatý program.

Lidé si mohli prohlédnout jednotlivé typy trolejbusů a autobusů, nasadit sběrače nebo zhlédnout křest daších Urbanwayů...


Vystavené autobusy dopravního podniku i BusLine (11. června 2016, David Koritenský).

Dopravní podnik města Ústí nad Labem opětovně zpřístupnil celý areál všebořické trolejbusové vozovny. Na odstavné ploše před samotným zahájením dne otevřených dveří pracovníci vozovny pečlivě seřadili a vystavili většinu zástupců trolejbusů a autobusů, které jsou podnikem využívány.

Zastoupeny byly trolejbusy, tradičně 14Tr ev.č. 403, 21Tr ev.č. 407, 28Tr ev.č. 416, 15TrM ev.č. 571, 27Tr ev.č.619 a 25Tr ev.č. 608, tento vůz v relativně nedávné době obdržel novou celovozovou reklamu obchodního řetězce Globus. Na odstavné ploše pak byly zahlédnuty další trolejbusy typu 25Tr, 15TrM, 28Tr. Na tuto část odstavné plochy byl ale návštěvníkům vstup zakázán, a tak si je mohli prohlédnout jen z dálky.


Bidlování trolejbusu byla opět oblíbená atrakce (11. června 2016, David Koritenský).

Z autobusů byly prezentovány čtyři autobusy, a sice z řad Citybusů vůz ev.č. 36, Tedom ev.č. 61 , Solaris Urbino 12 CNG ev.č. 62 a nechyběl ani minibus Rošero ev.č. 200. Letos zcela poprvé byly prezentovány i vozy Dopravy Ústeckého kraje. Šlo o vozy značky SOR.

Nasazování sběračů opět lákalo nejvíce návštěvníků

Jako každý rok si návštěvníci opět mohli vyzkoušet nasazování sběračů, což byla pravděpodobně nejoblíbenějěí atrakce. U trolejbusu ev.č. 565 se tvořila po celý den poměrně dlouhá fronta zájemců vyzkoušet si, jak není jednoduché 'nabidlovat' trolejbus. Tuto atrakci si mohli sice vyzkoušet především malí cestující, ve frontě ale postávali i dospělí. Mimochodem i tentokrát zdravíme naší čtenářku Mari-Liis Meisterson z Estonska!


Pohled do haly denní údržby (11. června 2016, David Koritenský).

Již tradicí se stalo také mobilní dětské dopravní hřiště, ukázka práce hasičů a Policie ČR nebo lukostřelba. Doprovodný program obohatilo i taneční vystoupení. Protože byl ale tento den určený také pro děti, tak ve vozovně nechyběly atrakce pro ně, jako například skákací hrady, balónky, malování na obličej a další pro děti zajímavé aktivity které při dni děti nesmí chybět. Celý den akci moderoval Jirka Fait.

Pár desítek metrů od vstupu do vozovny nechyběla ani expozice pracovníků oddělení pevného trakčního vedení.


Veřejnosti se opět ukázal trolejbus 22Tr ev.č. 601 (11. června 2016, David Koritenský).

A v hale denní údržby bylo také na co koukat. Dílny nabídly pohled na trolejbus ev.č. 408 původem z Hradce Králové, na kterém se provádí zapojení elektroinstalace. Daleko zajímavější byl ale pohled na dosud poměrně utajovaný trolejbus ev.č. 601. Návštěvníci si tak mohli prohlédnout již nalakovaný skelet prvního prototypu trolejbusu typu 22Tr doplněný o zajímavě pojatou výstavu o provozu i dlouhém odstavení tohoto trolejbusu. Zároveň si lidé mohli prohlédnout jednotlivé trolejbusy v různých stádiích oprav a prohlídek.

Nechyběla ani Tatra nebo odtahovka dopravního podniku

Ani letos nechyběla poutavá výstava fotografií průběhu rekonstrukcí a modernizací trolejbusů. Před halou pak byla k vidění Tatra k odtahování porouchaných trolejbusů a autobusů a vozidlo odtahové služby dopravního podniku.


Pokřtěny byly další tři autobusy Urbanway (11. června 2016, David Koritenský).

Zároveň byl den otevřených dveří také spojen s dalším křtem nových autobusů. Hodinu po poledni se tak svého patrona dočkaly vozy ev.č. 73 který patří tanečnímu klubu STK Gebert, patronem vozu ev.č. 75 se stal Georgij Fibich a autobus ev.č. 65 pak šampaňským symbolicky polil karatista Tomáš Pavlíček. Během celého dne si návštěvníci, převážně rodiče nejmenších, mohli zasoutěžit o měsíční platinové členství do T-clubu a vstupné do Pampalánie.

Dětský den otevřených dveří byl nejen pro nabízené atrakce, ale také pro přátelskou a vlídnou atmosféru další z řady povedených akcí Dopravního podniku města Ústí nad Labem. Těšíme se příští rok!


Nechyběla ani výstava montážních plošin (11. června 2016, David Koritenský).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!