Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Svitavy do roka přestaví prostor před nádražím

SVITAVY - Příprava největší jednorázové přestavby prostoru před vlakovým nádražím pokračuje. Město zahajuje přípravu úpravy území na ulici 5. května, kde by mělo dojít k velké změně v podpoře využívání veřejné hromadné dopravy.

/VIZUALIZACE/ Stávající stav je problematický z hlediska nástupních prostor u autobusů, při parkování i z hlediska bezpečnosti...


Celkový pohled na přednádražní prostor (duben 2017, MÚ Svitavy).

Záměrem je vybudovat bezpečná řešení dopravního systému v ulici 5. května s navýšením ploch pro parkování osobních automobilů na 58 parkovacích míst, vybudování nových chodníků s řešením bezbariérových nástupů, úpravu zastávek pro autobusovou dopravu, vybudování nových veřejných pobytových ploch s mobiliářem a prostory pro úschovu a odstavování jízdních kol pro 74 stání a také posílení zeleně.

Nejprve proběhly administrativní kroky k vydání jednotlivých stavebních povolení pro celou akci. Dále byly zahájeny projekční práce na dokumentaci pro výběr zhotovitele, které budou ukončeny do konce června tohoto roku. Projektová dokumentace řeší přestavbu území jako dva propojené úseky.


Porovnání současného a budoucího stavu (vizualizace, MÚ Svitavy).

První úsek je od ulice Tovární k ulici Nádražní. "Zde dojde ke kompletní rekonstrukci komunikace s odvodněním, výstavbě nového chodníku a veřejného osvětlení, rozšíření parkovacích a odstavných ploch a zjednosměrnění dopravního provozu směrem od ulice Nádražní k ulici Tovární," uvedl Pavel Čížek z radnice. Vytvořen bude také cyklopruh, nové plochy s mobiliářem a prostor pro úschovu a odstavení jízdních kol a posílení zeleně.

Druhý úsek je od ulice Nádražní k železničnímu přejezdu se závorami na ulici 5. května. I zde dochází k rekonstrukci komunikací odvodněním a bezpečnostními prvky, dále ke sjednocení zastávek v území pro veřejnou autobusovou dopravu. Bude posílen i mobiliář a zeleň a přibude nové veřejné osvětlení.


Pohled ulicí směrem k budově nádraží (duben 2017, MÚ Svitavy).

Po zpracování projektové dokumentace bude probíhat výběrové řízení na realizační firmu, která by se do stavebních prací měla pustit ke konci roku 2017, či na začátku roku 2018. Doba realizace je plánována na jeden rok a investiční náklady by se měly pohybovat kolem necelých 70 mil. Kč. Investice akce bude podpořena dotací z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 90% všech uznatelných nákladů.

V rámci přípravy stavby byla zpracována fotodokumentace před stavbou a vizualizace území po přestavbě. Veřejnost si tak může lépe představit, jak bude území vypadat. Obyvatelé i návštěvníci města, kteří využívají veřejnou dopravu s návazností na dopravu individuální, jistě chystanou úpravu ocení.


Přednádražní prostor potřebuje radikální změnu (duben 2017, MÚ Svitavy).

Pardubický kraj teď

zdroj: http://kamery.kve.cz/

zdroj: http://kamery.kve.cz/

Počasí Pardubice - Slunečno.cz

Redakce Pardubice:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- Adam Mareš

Kontakt na redakci:
- pardubicky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!