Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

OAD Kolín zařadila nové kloubové autobusy

STŘEDOČESKÝ KRAJ - Se sedmi zbrusu novými autobusy MAN Lion's City G se mohou setkávat cestující na Nymbursku. Dopravce OAD Kolín je vypravuje na linky z Prahy do Poděbrad a z Lysé nad Labem do Mladé Boleslavi.

Okresní autobusová doprava Kolín do pořízení sedmi nových kloubových kapacitních autobusů investovala více než 60 milionů korun...


Nové autobusy byly představeny veřejnosti (4. října 2019, OAD Kolín)

Jde o 18 metrů dlouhé kloubové autobusy nové generace splňující požadavky na moderní příměstskou dopravu. Všechny vozy jsou po celé své délce plně nízkopodlažní. Zajistí se tak úplná bezbariérovost a usnadní se nástup i výstup především starším lidem a maminkám s kočárky. Nové kloubové autobusy pojmou celkem 51 sedících a 91 stojících cestujících. Kromě toho se v nich nachází plošina a dvě speciální místa pro vozíčkáře nebo pro přepravu kočárků.

Vybaveny jsou vnějšími i vnitřními informačními panely pro snazší orientaci všech cestujících. "Vnější LED panely jsou vpředu, vzadu a dva boční po stranách. Tři vnitřní LCD panely zobrazují informace o zastávkách, tarifním pásmu a času, do budoucna budou zobrazovat i návazné spoje," poznamenal tiskový mluvčí společnosti OAD Kolín Miroslav Slaný. Dodal, že ve všech vozech je moderní odbavovací systém umožňující platbu bezkontaktní bankovní kartou nebo čtení jízdenky z mobilní aplikace přes QR kód. Nechybí ani klimatizace.


Kapacitní vozy zajistí ty nejvytíženější spoje (4. října 2019, OAD Kolín)

Všech sedm nových autobusů je v červeno-modro-bílém barevném provedení, kterým naznačují svou příslušnost k systému Pražské integrované dopravy. Německé autobusy MAN Lion's City G s dieselovým pohonem jsou vybaveny automatickou převodovkou. Vznětový šestiválcový motor o výkonu 265 kW má velmi klidný chod, je tichý i ve vnitřním prostoru a splňuje přísnou emisní normu EURO 6. "Nové moderně vybavené kloubové autobusy nasazujeme na vybrané linky, kde se v poslední době výrazně zvýšil počet cestujících. Konkrétně jde o linku 398 z Prahy do Poděbrad a 432 z Lysé nad Labem přes Milovice do Mladé Boleslavi," sdělil výkonný ředitel OAD Kolín Martin Pípal.

"Za nasazení těchto sedmi moderních kapacitních autobusů jsem velmi rád, jelikož se dlouhodobě snažíme o to, aby lidé více využívali veřejnou dopravu a její modernizace je jedním z kroků, jak je k tomu přiblížit,“ uvedl radní pro oblast dopravy Středočeského kraje František Petrtýl. "Cestující na dotčených linkách podle mne ocení nejen velkou kapacitu těchto autobusů, ale zejména jejich moderní vybavení, které jim mimo jiné umožní platit jízdné bezkontaktní bankovní kartou nebo čtení jízdenky z mobilní aplikace přes QR kód," připomněl ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje Michal Štěpán.


Cestující mohou platit také bezkontaktně či pomocí QR kórů (4. října 2019, OAD Kolín)

Za nasazení kloubových autobusů je rád také ředitel ROPIDu Petr Tomčík. "Jsem rád, že se autobusy objeví právě na páteřní lince 398 z Černého Mostu přes Nehvizdy a Sadskou do Poděbrad. Stále rostoucímu počtu cestujících zejména v blízkém okolí Prahy, dokážeme nyní nabídnout další volnou kapacitu a učinit každodenní dojíždění do Prahy zas o něco příjemnějším," řekl k sedmi novým autobusům Petr Tomčík.

OAD Kolín je součástí dopravní skupiny Z-Group, která je se svými 1400 autobusy a 1700 řidiči jedním z nejvýznamnějších tuzemských dopravců. Každým rokem přepraví zhruba 50 milionů cestujících. Úspěšně působí v několika krajích po celé republice. Jednotlivé dceřiné společnosti zajišťují příměstskou a meziměstskou autobusovou dopravu, městskou hromadnou dopravu v několika městech a vnitrostátní i mezinárodní zájezdovou dopravu. Z-Group je jedním z velkých zaměstnavatelů, společnosti patřící do holdingu zaměstnávají téměř 5 tisíc lidí, z toho dvě tisícovky zaměstnanců pracují v autobusové dopravě.


Příjemně sladěný interiér nových autobusů MAN (4. října 2019, OAD Kolín)

Středočeský kraj teď

zdroj: http://benesov-city.cz/

zdroj: http://www.mb-net.cz

Počasí Beroun - Slunečno.cz

Redakce Beroun:

202 stredocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- stredocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!