Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Táborští strojvedoucí
se školí na RegioFoxech

 Nástup předem se osvědčil,
tržby v Ústí stouply

 Ostravská MHD velkolepě
oslaví výročí 130 let

 Do pěti let by mohly vyjet
tramvaje do Komořan

Nové jízdní řády: Vytratí se takt a mění rozjezdy

ÚSTÍ NAD LABEM - S mírným zpožděním byly na webu ústeckého dopravního podniku zveřejněny nové jízdní řády platné od začátku května. Z nich lze například vyčíst, že na řadě linek zanikne snadno zapamatovatelný interval.

Pozor by si měli dát cestující také v noční dopravě. Trasy linek sice zůstaly zachovány, ale časy rozjezdů od Divadla se radikálně posunuly a sjednotily...


Nové jízdní řády přinesou změny úplně ve všem (24. března 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Dopravní podnik města Ústí nad Labem zveřejnil nové jízdní řády, které začnou platit společně s radikální změnou tras linek od středy 1. května. Kdo byl zvyklý na to, že mu spoje jezdily v pravidelných intervalech, bude muset oprášit klasickou tužku a papír. Na řadě linek, a to i na těch trolejbusových, totiž spoje začnou jezdit s mnohdy i několikaminutovými rozdíly. Městská hromadná doprava v krajském městě tak ztratí další ze svých předností, a to snadno zapamatovatelné spoje opakující se každou hodinu stejně. 

"Například linka číslo 60 ze Severní Terasy na Střekov bude mít nové číslo 80. Dnešní linka 54 se změní na linku 84 a zase vás odveze ze Všebořic přes Mírové náměstí až na Dobětice. Linka číslo 16 pojede ve stejné trase, ale jako číslo 86," uvedl dopravní podnik v tiskové zprávě s odkazem na zvýšení komfortu. Nové jízdní řády ale ukázaly, že tyhle linky jsou jezdiné bez větších úprav a na těch ostatních nezůstane na kameni kámen. A o zvýšení komfortu nemůže být příliš řeč. Například večerní cesta z centra města na sídliště Pod Vyhlídkou bude díky závleku přes obratiště Žežická delší o 5 minut. A podobných záludností by se našlo více.

Nové jízdní řády...
- Nové jízdní řády ústecké MHD platné od 1. května 2024 jsou k dispozici zde.
  (zdroj: Dopravní podnik města Ústí nad Labem)


Změněny budou trasy i čísla linek (24. března 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Změn pak doznala i noční doprava. Zatímco trasy zůstaly zachovány, změní se několik let zaběhnuté noční rozjezdy od Divadla. Všechny spoje tak budou vyčkávat v zastávkách Divadlo a Revoluční a současně s tím se změní i časy těchto rozjezdů. Nové časy se tak posouvají na 0.00, 1.00, 2.00, 3.30 a ve vybraných směrech také ještě ve 4.30 hodin. Zatímco první rozjezd bude nově relativně navazovat na příjezd předposledního vlaku od Prahy s příjezdem ve 23.50 hodin na hlavní nádraží, druhý rozjezd se oproti dosavadnímu posune o 10 minut zpět. Cestující tak budou mít od posledního rychlíku od Prahy s příjezdem v 0.56 hodin pouhé tři minuty na to dojít na Mírové náměstí. 

Nejinak podstatná kritika pak zaznívá také načasováním. Zatímco v jiných městech dochází k rozsáhlým změnám na konci nebo začátku školního roku, Ústí se rozhodlo celou městskou dopravu překopat naopak uprostřed týdne i školního roku již od středy 1. května. Zatímco oficiálním sloganem celé akce je "Nová čísla, více místa", který by se navíc dal vyložit tak, že změny spíše cestující od MHD odlákají, reálnějším je spíše postesk Ústečana Pavla Rottenborna, který si na sociálních sítích povzdechl, zda "Ten, co posouvá dvakrát ročně časy odjezdů o tři minuty, u vás už nedělá?"

Čtěte také...
NÁZOR: Ústí změní MHD. Chaoticky a v týdnu (vydáno 20. března 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Jde o druhou etapu změn, tou první by nástup předem (24. března 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!