Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Na Rail Business Days
ukáží první bateriový vlak

 Pražské metro důstojně
oslavilo 50 let provozu

 Pardubice od Škody koupily
další trolejbusy 32Tr

 Táborští strojvedoucí
se školí na RegioFoxech

Ikarusy v Miškovci nahradily plynové Many

ČESKÁ REPUBLIKA, MIŠKOVEC - Celkem 75 nových autobusů Man Lion's City s pohonem na zemní plyn, z nichž je 35 kloubových, začalo v uplynulých dnech jezdit v maďarském 160 tisícovém městě Miškovec.

Vozy jsou vybaveny klimatizací, vnitřním i vnějším audiovizuálním informačním systémem a cestující se v nich připojí i k internetu...


Vlastní plnička v areálu dopravního podniku (4. března 2016, MAN).

Když počátkem března 2016 zazněl startovní výstřel pro 75 nových autobusů MAN Lion´s City CNG, bylo celé město na nohou. Moderní, dobře vybavená vozidla přispívají k obnově města se 160 tisíci obyvateli. V minulých letech bylo díky tomuto programu mimo jiné vybudováno dálkové zásobování teplem, byla výrazně vylepšena rychlodráha a byla do provozu uvedena tramvajová linka. Jako další krok je nyní aktuální obnova flotily autobusů. 

Již svým zeleno-bílým zbarvením se autobusy MAN na zemní plyn odlišují od dosavadní tmavomodro-žluté flotily autobusů MHD. Místní dopravní podnik MVK Zrt. si od nich slibuje výrazné zlepšení kvality ovzduší díky snížení emisí škodlivin. K tomu navíc plynové autobusy jezdí zřetelně méně hlučně ve srovnání s dieselovými autobusy.


Kabina řidiče jednoho z nových vozů (4. března 2016, MAN).

"Jsme pyšní na to, že jsme mohli přispět k obnově autobusové flotily v Miškovci. První dodávka autobusů MAN zde proběhla v roce 2002, v roce 2006 následovaly kloubové autobusy NEOPLAN Centroliner. Nejnovější zakázka otevírá novou kapitolu pro MAN a jeho dobré vztahy s Miškovcem," řekl během předání vozidel Reinhard Faderl, jednatel MAN Truck & Bus Ungarn Kft.

Z nově pořízených 75 autobusů MAN Lion´s City CNG se jedná o 40 standardních a 35 kloubových vozidel, vždy v nízkopodlažním provedení. Cestujícím autobusy poskytují uvnitř i zvenku audiovizuální informační systémy, klimatizaci a dále bezplatné WiFi. Uvnitř najde místo 30, respektive 42 sedících cestujících a 54, respektive 110 stojících cestujících. Motor E2876 v Euro 6 dosahuje výkonu 200 kW a maximálního točivého momentu 1 050 Nm při 1 100 – 1 700 otáčkách za minutu. V bezmála 19metrovém kloubovém autobusu má motor výkon 228 kW a točivý moment 1 250 Nm při 1 000 – 1 700 ot./min.


Autobusy zelenobílé barvy značí příslušnost k ekologii (4. března 2016, MAN).

Zemní plyn se tankuje do nádrží o objemu 1 460 litrů. Dopravní podnik investoval do vlastní čerpací stanice ve vlastím areálu, kde je možné současně tankovat v neveřejné části stanice šest užitkových vozidel a ve veřejné části dvě osobní vozidla. Znamená to nejen vyřešení problému tankování flotily vozidel MHD, ale zlepšuje to i CNG infrastrukturu tohoto regionu.

Předání flotily autobusů předcházela konference pořádaná v prostorách radnice Miškovce. Na ní referoval například Dopravní podnik Kaposvár Transport Zrt., který během minulého podzimu uvedl do provozu 40 autobusů MAN Lion´s City CNG, o svých výborných zkušenostech z provozu. Autobusy jsou prý hospodárnější, než se očekávalo, a mohly prý být zcela standardně integrovány do stávajícího provozu. Při večerní oslavě potom obyvatelé Miškovce přivítali prostřednictvím lasershow a koncertů svoje nové autobusy a symbolicky se rozloučili s částí dosluhujících autobusů Ikarus.


Téměř nekonečná řada autobusů na CNG v Miškovci (4. března 2016, MAN).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!