Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Pardubice od Škody koupily
další trolejbusy 32Tr

 Táborští strojvedoucí
se školí na RegioFoxech

 Ostravská MHD velkolepě
oslaví výročí 130 let

 Do pěti let by mohly vyjet
tramvaje do Komořan

Czechbus 2017: Ekova vypilovává elektrobus

PRAHA - Téměř pravidelným vystavovatelem na veletrhu Czechbus je ostravská společnost Ekova. Letos společnost představila zbrusu nový Electron 12T, který čekají zkoušky v Praze či Opavě.

/CZECHBUS 2017 - 11. díl/ Informační portál Vlčoun.cz postupně přiblíží nejvýznamnější vystavovatele samostatnými články...


Vystavený elektrobus Electron (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Zástupci společnosti na improvizované tiskové konferenci veřejnosti představili elektrobus Electron 12T. Obsaditelnost vozidla dlouhého téměř 12 metrů činí 28 míst k sezení a 59 míst ke stání. Řadí se tak mezi relativně průměrné vozy. Elektrobus váží 12 tun a v jeho základním vybavení jsou také tři klimatizační jednotky.  Dojezd na akulumátory, kterou mají stejnou životnost, jako samotný vůz, činí 12 kilometrů.

V tuto chvíli výrobce vyjednává o testování elektrobusů v Praze na lince z Palmovky do Letňan, plánuje také zkoušky v Opavě na lince číslo 221. Obojí je záležitostí příštího roku. Firma má koupenou dokumentaci od společnosti Tedom, která se už výrobou autobusů nezabývá, ale servis zajišťuje ještě pět let až do roku 2022.


Moderní vůz vyzkouší Praha i Opava (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Společnost Ekova Electric vznikla v roce 2011 jako dceřinná společnost Dopravního podniku Ostrava. Společnost tak pokračuje v dlouholeté a úspěšné tradici, která začala roku 1894 zahájením provozu v regionu Ostravy. Společnost tak pokračuje v údržbě, modernizacích a výrobě tramvají, trolejbusů a elektrobusů. Za posledních 10 let i v rámci Dopravního podniku Ostrava bylo vyrobeno 70 tramvají a 350 trolejbusů, opraveno a modernizováno 127 tramvají a v rámci již vlastní výroby se společnost přednostně zaměřila na výrobu elektrobusů.

Mediálním partnerem veletrhu Czechbus byl i letos Informační portál Vlčoun.cz. Pro čtenáře tak nyní prostřednictvím samostatných článků přibližuje nejdůležitější a nejzajímavější vystavovatele a výrobce, kteří se na veletrhu v letošním roce prezentovali.


Interiér je velmi prosvětlený s nádechem modré (21. listopadu 2017, František Živnůstka).

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!