Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Brno eviduje 45 milionů
transakcí Pípni a jeď

 Pardubická MHD je zcela
pod dohledem kamer

 Jedna kolej na Branickém
mostě je už funkční

 Plzeňany začaly vozit nové
kloubové Solarisy

ICOM před 20 lety vstoupil do okresních ČSAD

ČESKÁ REPUBLIKA - Před dvaceti lety vstoupil ICOM transport do čtyř okresních ČSAD, a to do Slaného, Jindřichova Hradce, Benešova a do Ústí nad Orlicí. V současné době hrají tyto společnosti významnou roli ve svých regionech.

Společnosti v té době byly v hospodářské ztrátě, budovy byly zchátralé, mnohdy nevyužívané. I vozový park byl ve špatném stavu...


Dnes má ICOM moderní vozový park (6. září 2019, Filip Vlček)

Do společností tak bylo potřeba vložit know-how mateřské společnosti ICOM transport a zainvestovat, aby se jejich hospodaření obrátilo do kladných čísel. "Jedním ze základních cílů bylo zrušit kolektivní zodpovědnost zaměstnanců a nechat vyniknout jednotlivce. Proč by například řidič měl být bez prémií kvůli tomu, že dispečer nebo ředitel udělal špatné rozhodnutí. Každý musí být zodpovědný a placený za plnění svých úkolů. To znamená úkolů, které může ovlivnit," řekl místopředseda představenstva Zdeněk Kratochvíl.

V podobném stavu bylo i ČSAD Jihlava - ICOM transport, kam v roce 1994 do ČSAD Jihlava Kratochvíl nastoupil jako předseda představenstva. "V roce 2000 již v Jihlavě byla jedna z nejprosperujících a nejmodernějších dopravních společností České republiky," dodal Kratochvíl, který byl přesvědčený, že se to podaří i u těchto ČSAD. "Byli jsme si jistí, že i tyto dopravní podniky se po krátké době, v případě že se bude hospodařit podle stejného modelu jako v Jihlavě, stanou prosperujícími dopravními podniky. A dnes po dvaceti letech mohu říci, že se naše předpoklady splnily," doplnil Kratochvíl.


Kromě autobusů spravuje také řadu nádražních budov (6. září 2019, Filip Vlček)

Jednou z důležitých etap byla i centralizace a elektronizace činností koncernu ICOM transport. Díky modernímu vozovému parku, centralizaci a maximální elektronizaci pracovních postupů mohlo dojít k zeštíhlení koncernové organizace ze zhruba 2500 zaměstnanců na současných 1750, přičemž počet řidičů se navýšil. Na pozitivním hospodářském výsledku jednotlivých společností se podílí i autobusy značky MERCEDES. Do roku 2020 tato společnost dodala přes 2500 autobusů za více než osm miliard korun.

Tím se mohlo centralizovat opravárenství a zrušit dílny v jednotlivých společnostech a provozovnách. Navíc se využilo moderního softwaru, který hlídá technický stav vozidel a veškeré potřebné informace jako je spotřeba, stav ujetých kilometrů, poloha vozidla a další důležité údaje. "Vážím si zaměstnanců, kteří jdou příkladem, odvádějí dobrou práci, dávají podněty a připomínky na zlepšení," zdůraznil Zdeněk Kratochvíl.


ICOM transport zajišťuje dopravu především na Vysočině (6. září 2019, Filip Vlček)

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!