Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Nový terminál již slouží cestujícím v Blansku

BLANSKO - Zbrusu nový moderní terminál v Blansku téměř tři týdny slouží cestujícím. Původní zázemí autobusového nádraží v Blansku z padesátých let minulého století totiž nevyhovovalo současným požadavkům.

Cestujícím i zaměstnancům ČAD Blansko se nové moderní zázemí otevřelo 27. července. V ostrém provozu funguje od 1. srpna...


Nový moderní terminál v Blansku (27. července 2018, MÚ Blansko).

V pátek 27. července v dopoledních hodinách proběhlo slavnostní otevření nového autobusového nádraží přestřižením pásky za osobní účasti majitele společnosti pana Stokláska a dalších pozvaných hostů včetně zaměstnanců společnosti. Stavba vyrostla za devět měsíců a přišla na 53,5 milionu korun. Celých 42,5 milionu je hrazeno z dotace, 11 milionů zaplatila společnost ze svých prostředků.

Ostrý provoz byl spuštěn ve středu 1. srpna. Proto dne 31. července skončil provoz linek MHD Blansko na autobusovém stanovišti Edvarda Beneše u nádraží Českých drah a byl též ukončen provizorní provoz linek IDS JMK na novém autobusovém nádraží na stanovištích číslo 1 až 8. Linky městské hromadné dopravy nově odjíždí ze na stanovišť číslo 1 až 4, ostatní linky ze stanovišť 5 až 16. 


Z prvních čtyř nástupišť odjíždí městská doprava (27. července 2018, MÚ Blansko).

Informace o odjezdech autobusových linek a spojů se cestující dozví z elektronických panelů, umístěných u jednotlivých odjezdových stanovišť, a na dvou velkoplošných elektronických panelech umístěných na začátku a konci nádraží. Pro cestující je důležité sledovat informace o odjezdech, neboť některé spoje jedné linky jsou umístěny na různých odjezdových stáních. Toto opatření bylo nutné z důvodu shodných časových údajů odjezdů dvou spojů jedné linky.


Dopravní terminál nahradil ten dosavadní z padesátých let (27. července 2018, MÚ Blansko).

Nová provozní budova nabízí cestujícím komfortní čekárnu s připojením na WiFi, moderní sociální zařízení a samoobslužné automaty na občerstvení a nápoje. Pro jejich potřeby je připravena kancelář předprodeje a informací, kde obdrží potřebné informace k provozu, a kde mohou zakoupit jízdní doklady. V budově je rovněž kancelář dispečinku a samostatná místnost pro řidiče včetně kompletního zázemí.

Cyklisté mohou využít na nádraží uzamykatelné boxy nebo stojany na kola. Na ulici Svitavské je podél celého nádraží parkoviště pro osobní automobily s vyčleněnými místy pro krátkodobé parkování K+R. Ta slouží jen pro zastávku k vystoupení či nástupu do vozidla.


Nechybí ani uzamykatelné boxy na kola (27. července 2018, MÚ Blansko).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!