Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 ComfortJety svezou první
cestující již v červnu

 Do pěti let by mohly vyjet
tramvaje do Komořan

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

Ostrov zvažuje, jak bude dál zajišťovat MHD

OSTROV - Již téměř tři týdny zajišťuje MHD v Ostrově nově Dopravní podnik Karlovy Vary. Po sporu, který vznikl koncem června už ani nic nenasvědčuje tomu, že by Dopravní podnik Ostrov měl obnovit činnost.

Naopak! Město dostalo výhodnou nabídku od karlovarského DP, že by do MHD mohlo zahrnout jednu z projíždějících linek...


Zapůjčený Citelis na lince číslo 1 v Ostrově (17. července 2017, Michal Fořt).

I přesto, že zastupitelé na svém červnovém jednání rozhodli, že prodlouží smlouvu s Dopravním podnikem Ostrov o půl roku až do konce prosince, městskou dopravu v Ostrově zajišťuje Dopravní podnik Karlovy Vary. Tehdejší vedení dopravního podniku totiž, zřejmě na truc v návaznosti na plánované odvolání ředitele Milana Matějky a jmenování nového ředitele Petra Nedvěda, k 30. červnu ukončilo činnost a cestující nechalo napospas osudu.

"Dopravní podnik Ostrov je nucen ukončit provoz na autobusových linkách MHD Ostrov dne 30. června 2017 dle ukončení platnosti stávající smlouvy," uvedl na webových stránkách poslední červnový den nečekaně Milan Matějka s tím, že nové vedení města deklarovalo, že má připravené zajištění dopravy jiným způsobem. Z webu okamžitě zmizely také jízdní řády, což jen potvrdilo povrchnost rozhodnutí ukončit činnost společnosti. Zaskočeno zůstalo také vedení města, které ihned začalo sjednávat náhradní dopravu.


Pauzující linka číslo 3 v podání Urbanwaye (17. července 2017, Michal Fořt).

Zatímco první dva červencové dny tak ve městě neprojel jediný autobus MHD, od pondělí 3. července byl provoz zajištěn v běžném rozsahu. Na linky totiž vyjely nasmlouvané autobusy Dopravního podniku Karlovy Vary. Nezměněné jízdní řády byly od téhož dne cestujícím k dispozici na všech zastávkách, v informačním středisku i na internetových stránkách města Ostrov. 

Dopravní podnik Karlovy Vary na linky městské dopravy v Ostrově vyhradil dva autobusy, které má dopravce sám v pronájmu. Červený Urbanway 12M RZ 5E7 7764 má dlouhodobě půjčený od výrobce Iveco Czech Republic, bílý Irisbus Citelis Line RZ 3U9 1682 evidenčního čísla 196 pak od Dopravního podniku města Děčína.

S Dopravním podnikem Ostrov spolupráci neobnoví

"V tuto chvíli neplánujeme, že bychom obnovili spolupráci s Dopravním podnikem Ostrov, společnost totiž mimo jiné požádala o zrušení licení na linky," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz místostarosta Ostrova Petr Šindelář. Doplnil, že dopravní podnik nevlastnil ani jeden z autobusů, které byly pro pětici linek městské dopravy v Ostrově vyhrazeny. "Všechny autobusy měl dopravní podnik v dlouhodobém nájmu od společnosti Ligneta," doplnil místostarosta. 


Citelis patří DP Děčín, ten jej zapůjčil do Karlových Varů (17. července 2017, Michal Fořt).

I přesto ale cestujícím, ale i městské pokladně, svítá na lepší časy. Nejen, že by bylo vedení města rádo, kdyby se podařilo smlouvu s Dopravním podnikem Karlovy Vary prodloužit, ale navíc město dostalo velmi výhodnou nabídku. Karlovarský dopravní podnik totiž mimo jiné provozuje také linku z Karlových Varů do Jáchymova. Na lince je zavedeno celkem 39 spojů, které v Ostrově obsluhují důležitá místa, jako je nemocnice, centrum nebo průmyslová zóna.

"Dostali jsme nabídku, že by tuto linku mohli na území města využívat naši občané za dosavadní tarif městské dopravy. Město by na tom mohlo výrazně ušetřit," doplnil pro Informační portál Vlčoun.cz místostarosta Ostrova Petr Šindelář. O nabídce hodlá vedené radnice zatím jednat.


Cestující v Ostrově si ohledně komfortu polepšili (17. července 2017, Michal Fořt).

První zmínky o konci Dopravního podniku Ostrov, který vznikl loni v létě, se objevily začátkem letošního dubna. Nejprve došlo na omezení spojů především do průmyslové zóny v době mimo začátky a konce směn, což umožnilo snížit počet pronajatých autobusů ze tří na dva. Následně nové vedení města plánovalo odvolat ředitele Milana Matějku a nahradit jej novým ředitelem. Milan Matějka následně nečekaně, takřka z hodiny na hodinu, na dotaz radnice informoval, že provoz městské dopravy k 30. červnu skončí.

Stáhněte si...
- Jízdní řád linky číslo 1 MHD Ostrov si stáhněte zde.
- Jízdní řád linky číslo 2 MHD Ostrov si stáhněte zde.
- Jízdní řád linky číslo 3 MHD Ostrov si stáhněte zde.
- Jízdní řád linky číslo 4 MHD Ostrov si stáhněte zde.
- Jízdní řád linky číslo 5 MHD Ostrov si stáhněte zde.
  (zdroj: www.ostrov.cz).


Linky jsou zatím značeny jen na papíru za sklem vozů (17. července 2017, Michal Fořt).

Karlovarský kraj teď

zdroj: http://www.cheb.cz/

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Karlovy Vary - Slunečno.cz

Redakce Karlovy Vary:

205 karlovarsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- karlovarsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!