Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

V Jihlavě již brzy vyjedou nové trolejbusy 32Tr

JIHLAVA - Výrazného omlazení se dočká vozový park městské hromadné dopravy v Jihlavě. Cestujícím v příštích týdnech začne sloužit deset nových dvanáctimetrových nízkopodlažních trolejbusů z plzeňské Škody Electric.

Nové trolejbusy dopravní podnik vyšly na 129 milionů korun, dopravce je chce nasazovat na prodlouženou trolejbusovou linku C...


Jeden z nových trolejbusů pro jihlavský dopravní podnik (nedatováno, Škoda Elektric).

"Sedm vozidel bude vybaveno bateriovým pohonem, to znamená, že budou moci jezdit i v místech bez trolejového vedení. Tento typ vozů zatím v Jihlavě zatím chyběl," vysvětlil obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Právě trolejbusy s bateriemi jsou v současné době na trhu velmi žádané. "Dopravci s těmito trolejbusy obsluhují například nákupní nebo průmyslové zóny, části města za hranicí trolejové sítě," vysvětlil Kapr.

Výhodný je podle něj i fakt, že díky své flexibilitě mohou vozy jezdit i v případě výpadku proudu, nebo mohou na nezávislý pojezd bez problémů zvládat objízdné trasy mimo trolejové vedení. Jihlavské trolejbusy ujedou na baterie zhruba 12 kilometrů. První trolejbusy z plzeňské firmy, která je členem skupiny Škoda Transportation, zamířily na Vysočinu na začátku srpna. "Dodávku podle plánu dokončíme na přelomu srpna a září letošního roku," doplnil k samotnému dodání projektový manažer Škody Electric Tomáš Cabadaj.


Zkušební jízdy dopadly dobře, vozy jsou dodávány do Jihlavy (nedatováno, Škoda Elektric).

Smlouva na nákup nových trolejbusů byla podepsána loni na přelomu srpna a září, Dopravní podnik města Jihlavy za ně zaplatí necelých 129 milionů korun. "Nejprve se předpokládá jejich nasazení na linku C, která se nově prodlouží až na zastávku Kaufland, čímž dojde k propojení sídliště Březinky s obchodní zónou podél ulice Romana Havelky. Ve druhé polovině roku 2022 by měla být současná linka číslo 3 a část linky číslo 12 z Masarykova náměstí po Antonínův Důl převedena z autobusů na trolejbusy," nastínil loni v říjnu výkonný ředitel Dopravního podniku města Jihlavy Radim Rovner.

Škoda Electric dodává nové trolejbusy pro řadu českých měst, například Teplice, Plzeň, České Budějovice, Pardubice nebo Brno. Nejnověji se s devíti kloubovými parciálními trolejbusy mohou cestující od začátku letošního roku vozit cestující v Ústí nad Labe, zdejší dopravní podnik je po letech průtahů koupil pro plánované zajištění trolejbusové dopravy na Střekov během odkládané rekonstrukce mostu Doktora Edvarda Beneše. 


Pohled do interiéru jednoho z nových trolejbusů (nedatováno, Škoda Elektric).

Vysočina teď

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

Počasí Jihlava - Slunečno.cz

Redakce Jihlava:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- vysocina@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!