Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Brno eviduje 45 milionů
transakcí Pípni a jeď

 Pardubická MHD je zcela
pod dohledem kamer

 Jedna kolej na Branickém
mostě je už funkční

 Plzeňany začaly vozit nové
kloubové Solarisy

ODTAJNĚNO: Vozy přejmenují podle ředitele

OPAVA - Bouři vzbudil návrh Městského dopravního podniku Opava přejmenovat nové trolejbusy podle nálad ředitele společnosti. Městem by tak mohl již brzy jezdit 'Smutný Jalaski' nebo 'Jalaskim na Kateřinky'.

Město již uvolnilo ze svého rozpočtu téměř 70 milionů korun, které budou určeny na rychlou výměnu fotek a jmen...


Křest ještě s dětmi předloni v září (1. září 2015, Filip Vlček).

Tradici pojmenování vozidel městské dopravy, kterou v Opavě před třemi lety s velkým úspěcehm zavedl tehdejší tiskový mluvčí Šaromír Jimánek, chce výrazně upravit současný ředitel Městského dopravního podniku Opava Waromír Jalaski. Chce dát cestujícím jasně najevo, kdo vede dopravní společnost zajišťující městskou dopravu v Opavě a vozy pojmenovat podle sebe a svých nálad či zájmů.

Současný Městobus, Honzíka nebo třeba Andělský by tak měly už během dubna nahradit názvy jako například 'Jalaskim na Kateřinky', 'Přívětivý Jalaski' nebo třeba 'Jalasku zamyšlený'. Kompletní seznam třicítky jmen, ve kterých nechybí příjmení ředitele Městského dopravního podniku Opava, se redakci získat nepodařilo ani přímo od Waromíra Jalaskiho. "Jde o pracovní seznam, který budeme ještě rozšiřovat. Nechci zatím tyto návrhy zveřejňovat," odpověděl jen stroze v mailu adresovaném Informačnímu portálu Vlčoun.cz.


Slavnostní akt křtu a pojmenování vozu byl vždy milý (1. září 2015, Filip Vlček).

Redakce proto oslovila také náměstka opavského primátora Sosefa Jtiborského, který má na starosti také dopravu. Ten už byl sdílnější. "Návrh na změnu jmen trolejbusů a autobusů jsem s panem ředitelem probíral. Nakonec si myslím, že je to velmi vhodné a jemné vltačení jména ředitele do povědomí cestující veřejnosti. Navíc jsme se domluvili, a mezi názvy bude zařazen také 'Stiborský vichr'," řekl Jtiborský. Dodal, že z městského rozpočtu bylo uvolněno 67 milionů na profesionálního fotografa, původní obrázky na čelech trolejbusů totiž budou doplněny různými portréty ředitele.

Městský dopravní podnik si přitom dá velmi záležet na tom, aby původní názvy trolejbusů zmizely ze všech zdrojů. Chce proto vymazat veškeré internetové články, ve kterých se vyskytují původní jména. Jak se podnik vypořádá s novinami, dopravce zatím neví. "Na ty jsme zapomněli, to ještě musíme vymyslet," dodal Jalaski. První křest trolejbusů se jménem ředitele se uskuteční na Velikonoční pondělí 17. dubna.


Pravidelně se s nově pokřtěnými vozy vyjelo do Opavy (1. září 2015, Filip Vlček).

Dočetli jste až sem? To je novinka, co? No jo, ale má to jeden háček. Nezapomeňte, že dnes je přeci APRÍL...! Pohodový den plný dobré nálady přeje celý tým Informačního portálu Vlčoun.cz :-)

Moravskoslezský kraj teď

zdroj: https://pocasi.miksa.cz/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Ostrava - Slunečno.cz

Redakce Ostrava:

214 moravskoslezsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ostrava na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!