Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Brno eviduje 45 milionů
transakcí Pípni a jeď

 Pardubická MHD je zcela
pod dohledem kamer

 Jedna kolej na Branickém
mostě je už funkční

 Plzeňany začaly vozit nové
kloubové Solarisy

Trať na Novou Ulici opravují na dvou místech

OLOMOUC - Až do konce srpna probíhá rekonstrukce tramvajové tratě v Brněnské ulici. Současně s tím v těchto dnech finišuje oprava tratě na křižovatce u Okresního soudu. To výrazně zamíchalo s tramvajemi.

Linky číslo 1 a 4 nahrazuje okružně vedená tramvajová linka X1/4, mezi centrem a Novou Ulicí pak jezdí náhradní autobusy X...


Práce na nástupišti zastávky Pionýrská (16. července 2018, Filip Vlček).

Oprava tramvajové tratě v Brněnské a na části křižovatky ulic Havlíčkova a třída Svobody byla zahájena hned 2. července. Díky koordinaci prací tak je zastaven provoz pouze mezi Okresním soudem a Novou Ulicí. V lokalitě křižovatky u Okresního soudu Dopravní podnik města Olomouce mění kolejové zhlaví včetně samotných výhybek. Koleje se ale opravují také v Brněnské ulici, kde současně dochází také k dalším pracím.

Rekonstruovány tady jsou zastávkové zálivy pro autobusy, opravují se také podchody u zastávek Fakultní nemocnice a Pionýrská, kde dochází k opravě celé kovové konstrukce samotných vstupů do podchodů ve směru od tramvajových zastávek. Rekonstruovány jsou také samotné tramvajové zastávky, které získají novou dlažbu.


Opravená konstrukce podchodu u Fakultní nemocnice (16. července 2018, Filip Vlček).

Až do 28. srpna je tak podstatně omezen tramvajový provoz. Linky číslo 1 a 4 jsou zrušeny a nahrazeny okružní linkou X1/4 vedenou z Pavloviček po trase linky číslo 4 na Náměstí Hrdinů a k Okresnímu soudu. Odtud dále pokračuje po trase linky číslo 1 přes Tržnici na Hlavní nádraží a Fibichovu. Zpět z Fibichové je vedena opět po trase linky číslo 1 přes Hlavní nádraží na Tržnici a k Okresnímu soudu a dále po trase linky číslo 4 na Náměstí Hrdinů a přes centrum do Pavloviček.

"Tramvajové linky číslo 2, 3, 5 a 7 jsou vedeny ve svých trasách v upravených časových polohách a linky 6 a U nejsou provozovány. Výlukové jízdní řády jsou zveřejněny na zastávkových označnících," řekla tisková mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová s tím, že jsou také na internetových stránkách.


Práce v kolejišti u Okresního soudu (16. července 2018, Filip Vlček).

Vzhledem k rozdělení rekonstrukce křižovatky u Okresního soudu na dvě etapy je také trasa náhradní autobusová doprava různě. V rámci první etapy jsou autobusy náhradní dopravy linky X až do 3. srpna vedeny v okružní trase z Palackého přes Krapkovu ulici a Výstaviště Flora na Novou Ulici, odkud se vrací zpět přes Okresní soud na Náměstí Hrdinů. "Zastávky Náměstí Hrdinů a Okresní soud směr Nová Ulice nejsou obsluhovány," upozornila Krčová.

Jelikož odjezdy autobusů směr Nová Ulice jsou vedeny ze zastávky Palackého a tramvajová linka X1/4 jezdí na zastávku Náměstí Hrdinů, musí cestující pro vzájemný přestup přejít mezi těmito zastávkami vzdálenost zhruba 100 metrů. Z tohoto důvodu jsou jízdní řády konstruovány tak, že rozdíl mezi příjezdem a odjezdem autobusových a tramvajových spojů činí přibližně dvě až pět minut.


Kvůli pracím u Okresního soudu jezdí linka X jednosměrně (16. července 2018, Filip Vlček).

V rámci druhé etapy od 4. do 28. srpna pak budou autobusy jezdit přes křižovatku u Okresního soudu obousměrně, a tak se trasa změní na Náměstí Hrdinů - Okresní soud - Výstaviště Flora - Nová Ulice. Trasy tramvajových linek se ale nijak nezmění a dál bude v provozu linka X1/4 a zrušeny budou linky 6 a U. 

Z důvodu výluky tramvajové dopravy současně trhá přesun zastávky Nová Ulice směr Pionýrská pro linky číslo 10, 16 a 21 zhruba 50 metrů zpět, k označníku občasné zastávky v jízdním pruhu. Zastávka Nová Ulice v zastávkovém zálivu je totiž obsluhována výhradně autobusovou linkou X a linkami noční dopravy. Pouze do 3. srpna pak zůstává přesunuta zastávka Okresní soud směr Tržnice pro linku číslo 52 zhruba 120 metrů zpět k přenosnému označníku.


Zrušené linky 1 a 4 supluje linka X1/4 (16. července 2018, Filip Vlček).

Olomoucký kraj teď

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Olomouc - Slunečno.cz

Redakce Olomouc:

212 olomoucky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- olomoucky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Olomouc na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!