Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

TD Bus na Litoměřicku a Lounsku letos dojezdí

ÚSTECKÝ KRAJ - Ústeckému kraji došla trpělivost a od ledna převezme další dvě lokality Dopravní společnost Ústeckého kraje. Po náhlém převzetí jedné linky od ledna převezme dopravu na Lounsku a Litoměřicku.

Kromě toho kraj udělil dopravci TD Bus mnohamilionovou pokutu za neodjeté spoje za červen až září, další pokuty přijdou...


Autobusová linka číslo 621, nejvíce problémová linka (27. listopadu 2018, František Živnůstka).

Ústeckému kraji jako objednateli dopravy došla trpělivost a rozhodl se razantně řešit dopravní situaci v dalších oblastech kraje. Množily se totiž stížnosti na neodjeté a předem nenahlášení spoje. "V návaznosti na opětovný výpadek na lince 621 mám potvrzenou informaci, že zítra autobus společnosti TD Bus na této lince opět nepojede. Po projednání s Milanem Šlejtrem, ředitelem Dopravní společnosti Ústeckého kraje jsem rozhodl, že okamžitě objednáme u naší příspěvkové organizace zajištění dopravy na této lince," uvedl začátkem prosince krajský náměstek pro dopravu Jaroslav Komínek na faebookovém profilu.

Doplnil, že komunikace mezi Krajským úřadem Ústeckého kraje a společností TB Bus vázne, a proto ani není možné v předstihu určit, jaké spoje nepojedou. V praxi tak kvůli absenci komunikace bývalo zvykem, že problémový dopravce nedokázal mnohdy zajistit nejen vybrané spoje, ale rovnou celé linky. "Uděláme vše, aby se již nestalo to, co se děje u tohoto dopravce běžně, aby zůstala tato linka neobsloužena," dodal Komínek. A jak slíbil, tak učinil. 


Na lince 621 mnohdy neodjel ani jeden spoj (27. listopadu 2018, František Živnůstka).

Tisková mluvčí Krajského úřadu Ústeckého kraje Magdalena Fraňková Informačnímu portálu Vlčoun.cz potvrdila, že od ledna společnost TD Bus skončí v dalších oblastech. "Vzhledem k aktuální situaci, která je dlouhodobě neúnosná, zejména na Litoměřicku a Lounsku, se jedná o výpovědi a převzetí těchto oblastí Dopravní společností Ústeckého kraje od 1. ledna příštího roku," uvedla na dotaz Magdalena Fraňková.

Ve čtvrtek 13. prosince pak radní rozhodli a dopravu skutečně převezme Dopravní společnost Ústeckého kraje. Podle slov jejího ředitele Milana Šlejtra má společnost zajištěných všech 46 potřebných autobusů. V oblasti Litoměřicka by potřebovala minimálně 26 řidičů, od TD Busu jich však přebírá jen 18. "Obáváme se však, že Litoměřicko je poměrně personálně zhuntované. Může se tedy stát, že rozběh nebude tak bezproblémový jako na Ústecku a Děčínsku. Budeme na to předem upozorňovat," podotkl náměstek Komínek.

Ústecký kraj udělil dopravci TD Bus pokutu

Dopravce své služby nedokázal zlepšit ani po udělení pokuty. Krajský úřad Ústeckého kraje totiž má práva udělit pokutu dopravci, který krátkodobě i dlouhodobě neplní závazek jasně deklarovaný smlouvou. "Dopravce TD Bus dostal pokutu ve výši 48 milionů za neodjeté spoje v období od června do září," potvrdila dále Magdalena Fraňková s tím, že pokuty za další období budou řešeny v následujících týdnech. O pokutách totiž rozhoduje rada kraje přibližně jednou za čtvrtletí.


Autobus Dopravní společnosti Ústeckého kraje (27. listopadu 2018, František Živnůstka).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!