Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Zlínské MHD omezení nehrozí. Řidičů má dost

ZLÍN - Mnohé české dopravní podniky si v posledním období stěžují na nedostatek řidičů, často zmiňují také možné omezování dopravy. To ve zlínské městské dopravě nehrozí, alespoň zatím ne.

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice se věnuje náboru nových řidičů zvýšenou pozornost a o nové dobré řidiče má zájem...


Řidičů má dopravní společnost dostatek (28. září 2016, Ondra Kašpárek).

"Je známo, že řidičů nákladních vozidel a autobusů začal být na trhu práce nedostatek. Starší ročníky, u kterých spousta mužů získávala řidičský průkaz pro nákladní automobily na vojně, postupně odcházejí do důchodu a u mladší generace je držitelů tohoto druhu řidičského oprávnění mnohem méně. Ve spolupráci s úřadem práce se nám však daří umožňovat zájemcům o řízení vozidla MHD potřebné rekvalifikace. Například v loňském roce jsme takto získali devět nových kolegů, letos už šest a další čtyři se právě rekvalifikují," uvedl ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Kocháň.

Pro stávající zaměstnance, kteří mají zájem vykonávat práci řidiče MHD, dopravce navíc zajišťuje rekvalifikace v rámci vzdělávacích programů. Dopravní společnost Zlín - Otrokovice svými řidiči a brigádníky pokrývá rozsah přepravy a počet vypravovaných spojů městské hromadné dopravy ve Zlíně a Otrokovicích v plném rozsahu. Přesčasová práce řidičů městské dopravy dosahuje asi pěti procent.


Cestující by se tak neměli obávat omezování spojů (28. září 2016, Ondra Kašpárek).

"Přijímáme zájemce o pozici řidiče trolejbusu a autobusu z řad mužů i žen bez rozdílu věku. Pokud někdo ještě nemá potřebný řidičský průkaz a patří do kategorie osob, které jsou vedeny v evidenci úřadu práce, může se rekvalifikovat a naše dopravní společnost mu umožní získat také drážní průkaz," upřesnil ředitel. Mnozí řidiči získali u dopravní společnosti potřebnou praxi v řízení delších jízdních souprav, jako jsou osmnáctimetrová kloubové trolejbusy a autobusy.

Samozřejmě nikdo jim nemůže bránit, aby se s touto kvalifikací po několika letech ucházeli například o místa řidičů v dálkové kamionové dopravě, pokud se jim budou jevit jako atraktivnější. "Jsou i případy, že se k nám po čase získávání zkušeností u jiné dopravní firmy a porovnání všech výhod i nevýhod řidiči opět vracejí. Pokud šlo o dobrého řidiče, ani takovým comebackům se nebráníme," dodal Josef Kocháň.


I přesto dopravce nové zájemce o práci řidiče eviduje (28. září 2016, Ondra Kašpárek).

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!