Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Podoba vsetínského nádraží se letos promění

VSETÍN - Vlakové nádraží a k němu přiléhající části centra začnou procházet výraznou přeměnou. Správa železnic ve druhé půli roku odstartuje přestavbu nádraží, na kterou naváže přestavba přednádražního a zanádražního prostoru.

Město nyní pracuje na přípravě svých investičních záměrů jako výkupy pozemků, které na přestavbu vlakového nádraží navazují...


Pohled na novou nádražní budovu (vizualizace, Správa železnic)

Přestavba vlakového nádraží a s ní související investice, do nichž plánuje Správa železnic investovat téměř dvě a půl miliardy korun, má odstartovat v září letošního roku a skončit v závěru roku 2024. Dojde během ní mimo jiné k redukci současného kolejiště a jeho směrové úpravě tak, aby mohla být zřízena zastřešená bezbariérová nástupiště. Současnou výpravní budovu nahradí moderní dopravní terminál. Ten bude integrovat železniční dopravu s autobusovou a ostatní silniční.

Z toho důvodu dojde k přesunu autobusového nádraží do těsného sousedství dopravního terminálu a vyroste zde také pětipatrový parkovací dům s kapacitou 300 stání. Vjezd i výjezd z něj povede po nové komunikaci, která se napojí na ulici Nádražní v místě nové okružní křižovatky u polikliniky. "Město společně se Správou železnic, Ředitelstvím silnic Zlínského kraje a dalšími zainteresovanými organizacemi řeší v části přednádražního prostoru především přesun autobusového nádraží, narovnání Nádražní ulice či stavbu okružní křižovatky u polikliniky," uvedl starosta Jiří Růžička


Parkoviště autobusů s parkovacím domem pro 300 aut (vizualizace, Správa železnic)

Současně probíhají i jednání o přeměně zanádražního prostoru. Tento prostor má být s dopravním terminálem propojen podchodem vedoucím pod kolejištěm. Vyústí v areálu bývalé Delty, kde plánuje město stavbu záchytného parkoviště. Soukromý investor pak připravuje v jeho sousedství rezidenční bytovou a komerční výstavbu. "Areál bývalé Delty bude propojen se silnicí I/69, tedy výpadovkou na Zlín, komunikací a novým mostem, který vybuduje Správa železnic. Sníží se tím dopravní zatížení ulice Na Dolansku," přiblížil starosta.

Změny se dočká i prostor železničních přejezdů na ulicích U Křivačkárny a Štěpánská. "Oba budou uzavřeny a nahrazeny jedním podchodem. Ulice U Křivačkárny a Štěpánskou pak propojí nová silnice s chodníkem vedoucí podél železnice," dodal starosta. Město nyní pracuje na přípravě svých investičních záměrů, které navazují na přestavbu vlakového nádraží. Na výkupy pozemků kolem nádraží je vyčleněno přes 18 milionů korun a dalších 12 milionů pak na přípravu projektové dokumentace rekonstrukce přednádražního a zanádražního prostoru.


Celkový pohled na zmodernizovaný terminál (vizualizace, Správa železnic)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!