Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Brno eviduje 45 milionů
transakcí Pípni a jeď

 Pardubická MHD je zcela
pod dohledem kamer

 Jedna kolej na Branickém
mostě je už funkční

 Plzeňany začaly vozit nové
kloubové Solarisy

Mimořádnost 8. června 2016 na Předmostí

ÚSTÍ NAD LABEM - Živo bylo ve středu odpoledne v Ústí nad Labem. Nejprve kvůli vysmeknutí sběrače došlo k omezení provozu na Předmostí, a pak dopravní podnik řešil poruchu výhybky na Severní Terase.

V důsledku řešení mimořádné události v centru tak některé spoje jezdily se zpožděním až 50 minut, za jiné vyjely autobusy...


Situace na Předmostí s výkopem mezi trolejbusy (8. června 2016, Ladislav Grepl).

K mimořádnosti v centru města došlo v 15.32 hodin. Na vině byl trolejbus, který jel z centra města do Dobětic a při vyhýbání se výkopu před křižovatkou na Předmostí došlo k vysmeknutí sběrače. Při opětovném 'nabidlování' se vůz sice rozjel, ale rázem hned vypadl a navíc se jedním sběračem zaklínil mezi trolejovým vedením a převěsem. Tím došlo k zastavení provozu ve směru z centra města do Dobětic i do Krásného Března. 

Na místo ihned vyrazil dopravní dispečer dopravního podniku s pracovníky na montážní plošině, aby uvízlý trolejbus vyprostili. Kvůli bezpečné manipulaci ovšem muselo být vypnuto napětí na Předmostí, což omezilo provoz také v dalších směrech ve směru do centra.


Trolejbusy vytvořily dlouhé kolony (8. června 2016, Ladislav Grepl).

Protože k mimořádnosti došlo v odpolední dopravní špičce, dispečeři operativně zajišťovali za vybrané linky náhradní autobusovou dopravu, aby minimalizovali dopad na cestující. Pro eliminaci zpoždění, které u některých vozů dosahovalo několika desítek minut, pak byly některé spoje manipulačně otáčeny přes obratiště Uhlozbyt nebo Panská, aby se rychleji napojily na svůj čas.

Menší zmatky tak v některých chvílích nastávaly na točnách, kde se jednotlivé spoje museli předjíždět, aby se vrátily k jízdnímu řádu. I přesto se provoz podařilo bezproblémově obnovit až okolo 18.00 hodiny.


Za některé spoje vyjely náhradní autobusy (8. června 2016, Ladislav Grepl).

K další komplikaci pak došlo u zastávky Gagarinova, kam museli vyjet pracovníci dopravního podniku k opravě výhybky. Ta totiž po 18.00 hodině zůstala zablokovaná pro směr do obratiště Severní Terasa. Řidiči trolejbusů linek číslo 51, 60 a zatahujících spojů do vozovny tak museli ručně překlápět sběrače, aby mohli pokračovat v jízdě. V důsledku opravy tak spoje projížděly s několikaminutovým zpožděním.

Výhybka byla zprovozněna v 19.40 hodin, díky čemu bylo možné plně obnovit provoz. I po opravě ale na místě ještě pracovníci dopravního podniku ještě půl hodiny setrvali a dohlíželi na průjezd trolejbusů.


Trolejbusy se pro napojení na jízdní řád otáčely přes Uhlozbyt (8. června 2016, Ladislav Grepl).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!