Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Zvažte dnes nutnost cesty, jízdenky lze vrátit

ČESKÁ REPUBLIKA - V souvislosti s vichřicí, která v pondělí komplikuje dopravu, České dráhy ubezpečily cestující, že předem zakoupené jízdenky mohou cestující v případě zrušení cesty vrátit bez manipulační srážky.

Všichni čeští dopravci ale z důvodu obav apelují na cestující, aby zvážili nutnost cest a raději je odložili na pozdější termín...


Ilustrační foto (nedatováno, HZS Správy železnic).

V reakci na výstrahu meteorologů se na případné komplikace připravily České dráhy. V depech mají připraveny pohotovostní lokomotivy a ve vybraných stanicích zásoby vody a občerstvení pro cestující, kteří by byli v důsledku nepříznivých povětrnostních podmínek nuceni na delší dobu přerušit svou cestu. Pohotovost budou držet desítky strojvedoucích, vlakvedoucích, průvodčích, komandujících a dalších zaměstnanců. "Prosíme naše cestující, aby se vybavili na cestu tekutinami, jídlem, případně léky, které pravidelně užívají, a to i v případě cesty na kratší vzdálenost. Zároveň apelujeme na všechny, kteří nemusejí v době platnosti výstrahy meteorologů cestovat, aby své cesty zvážili, případně odložili," uvedl tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

České dráhy navíc ubezpečily, že vrácené jízdenky budou stornovat bez přirážky. "Pokud vrátíte z důvodu zrušení cesty plánované na 9. - 11. února již zakoupenou jízdenku nejpozději v první den její platnosti, bude vám vráceno jízdné v plné výši beze srážky. Pokud během již nastoupené cesty nastanou komplikace, můžete jízdní doklady s vazbou na vlak použít v uvedeném období i v jiném vlaku, než který je na jízdence uveden," doplnil Šťáhlavský.


Ilustrační foto (nedatováno, HZS Správy železnic).

Podobně, jako České dráhy, tak i RegioJet doporučuje cestujícím, kteří dnes plánují cestovat, aby zvážili, jaké věci potřebují mít u sebe, například léky, pokud by se jejich cesta například z důvodu zpoždění prodloužila. Cestujícím, kteří pojedou vlakem k dalším přípojům například na letiště pak upozornili, aby zvážili, zda počítají s dostatečnou časovou rezervou na přestupy a případné náhradní dopravní spojení.

"Při vzniku provozních komplikací bude dispečerský aparát RegioJet ve spolupráci s dalšími subjekty, stejně jako palubní personál dělat maximum pro eliminaci dopadů nepříznivého počasí na cestování našich zákazníků. Přesto si dovolujeme požádat všechny cestující, aby se zvýšenou pozorností sledovali informace o vývoji počasí a zprávám o případných omezeních v jízdě spojů," řekl tiskový mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Cestující, pro které by zpoždění či uváznutí vlaků na cestě mohlo znamenat velké riziko, žádáme, aby zvážili veškeré okolnosti a nezbytnost své cesty.

Čtěte také...
- ONLINE: Orkán vtrhl do Česka, část vlaků stojí (vydáno 10. února 2020).
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Ilustrační foto (nedatováno, HZS Správy železnic).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!