Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Brno eviduje 45 milionů
transakcí Pípni a jeď

 Pardubická MHD je zcela
pod dohledem kamer

 Jedna kolej na Branickém
mostě je už funkční

 Plzeňany začaly vozit nové
kloubové Solarisy

V Nových Předlicích se dokončuje nový kruháč

ÚSTÍ NAD LABEM - V plném proudu je stavba kruhového objezdu v Nových Předlicích. Nahradí tak původní rizikovou křižovatku, kde v minulosti došlo i ke srážce trolejbusu s autobusem městské dopravy.

Práce by měly skončit příští rok v únoru. Trolejbusové linky ukončené u Divadla nahrazuje zvláštní polookružní autobusová linka...


Křižovatka v Novéch Předlicích je zcela uzavřena (17. října 2019, Miroslav Hruška).

O rekonstrukci křižovatky a její změně na kruhový objezd se mluvilo již několik let, k samotné rekonstrukci pak přistoupil Ústecký kraj společně s městem Ústí nad Labem až letos v létě. "Stavba má dva investory, a to Ústecký kraj a Statutární město Ústí nad Labem. Nositelem veřejné zakázky byl s ohledem na výši podílu Ústecký kraj," vysvětlila tisková mluvčí města Ústí nad Labem Romana Macová. Ta také odkázala redakci Informačního portálu na portál veřejných zakázek, ve kterém lze všechny potřebné údaje vyčíst.

V rámci stavby je probíhá úplná rekonstrukce vozovek, rekonstrukce chodníků v dlážděné konstrukci, podélné parkování v konstrukci z malých žulových kostek, rekonstrukce stávajících a návrh nových přechodů pro chodce a rekonstrukce čtyř zastávek městské hromadné dopravy v bezbariérové úpravě. Kromě toho budou všechny přechody pro chodce přes ulici Tovární, Hrbovická a Majakovského v řešeném území vybaveny samostatným osvětlením přechodů.


Finální stav křižovatky podle projektové dokumentace (17. října 2019, Miroslav Hruška).

Samotný kruhový objezd bude mít celkem čtyři výjezdy, z toho jeden připravený. Jeden výjezd ústí do Tovární ulice směrem do centra Ústí nad Labem, druhý do Hrbovické směrem do Starých Předlic a třetí ústí do Majakovského ulice směrem ke Globusu. Čtvrtý výjezd je pouze připravený pro možnou navazující výstavbu. "Ve výhledu je stavba areálu Autotip Opel, součástí stavby je tak jedno vjezdové rameno do plánovaného areálu," uvádí se v projektové dokumentaci. Schválený harmonogram prací počítá s tím, že právě by měly skončit příští rok v únoru. Celkové náklady na přestavbu byly vyčísleny na 38,5 milionu korun. 

Projektová dokumentace také popisuje úpravy zastávek městské dopravy. Stávající čtyři zastávky v ulicích Majakovského a Hrbovická jsou rekonstruovány dle požadavku bezbariérových úprav. Obě zastávky v ulici Majakovského jsou navrženy na délku dvou trolejbusů v délce 27 metrů. Zastávka Hrbovická ve směru do Chabařovic na jeden trolejbus v délce 18 metrů, v protisměru také na jeden trolejbus, ale s ohledem na stísněné poměry kvůli existenci výjezdu z garáží zkrácenou o 1 metr pouze na 17 metrů. 


Stávající stav okružní křižovatky v Nových Předlicích (17. října 2019, Miroslav Hruška).

Trolejbusové linky číslo 57 z Mojžíře a 62 ze Střekova jsou tak v pracovních dnech ukončeny v zastávce Divadlo, odkud pokračuje náhradní autobusová doprava polookružní linkou X. Ta jezdí ve dvou trasách. Od 6.40 do 21.10 hodin jezdí náhradní autobusová linka od Divadla do Starých Předlic, odkud se po průjezdu točnou vrací přes Globus zpět k Divadlu. Mimo uvedený čas jezdí pouze od Divadla do Starých Předlic. Od zahájení provozu do 21.00 hodin jezdí linka X v intervalu 15 minut, zároveň nejsou zajištěny přípoje od trolejbusových linek číslo 57 a 62. Od 21.00 hodin pak autobusy jezdí v intervalu 30 minut.

V souvislosti s uzavírkou křižovatky Nové Předlice jsou změněny také trasy autobusových linek. Linky číslo 2, 3, 7, 18 a noční 42 jedou odklonem přes zastávky U Vlečky a ulice U Vlečky, Hrbovická, Řeháčkova či Dostojevského a Prostřední se napojí na svojí trasu v Majakovského ulici, kde je zřízena dočasná zastávka Nové Předlice. Kvůli tomuto opatření je zároveň zrušena zastávka Textilní, cestující mohou využít zastávky U Vlečky nebo Na Luchách. 


Náhradní dopravu zajišťují autobusy linky X (17. října 2019, Miroslav Hruška).

Křižovatka v Nových Předlicích se proslavila opakovaně. V minulosti tady došlo například k nehodě trolejbusu s autobusem městské dopravy. Začátkem roku 2013 pak došlo ke zřícení demolovaného domu známého jako Restaurace Na Zastávce. Část objektu v páteční špičce spadla do vozovky přímo za projíždějící trolejbus. Došlo k poškození trolejového vedení, zasypání komunikace a jejímu následnému uzavření. Dopravní podnik města Ústí nad Labem musel na několik dní zastavit trolejbusovou dopravu do Starých Předlic a ke Globusu, později obnovil trolejbusy ke Globusu, do Starých Předlic pak jezdil autobus náhradní dopravy.

Čtěte také...
- Demolovaný dům se zřítil a zatarasil Tovární (vydáno 23. února 2013).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Pohled do Hrbovické ulice bez trolejového vedení (17. října 2019, Miroslav Hruška).

Ústecký kraj teď

zdroj: http://www.kr-ustecky.cz/

zdroj: http://www.chmi.cz/

Počasí Ústí nad Labem - Slunečno.cz

Redakce Ústí nad Labem:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Miroslav Hruška

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!